Mariana Durleșteanu optează pentru alegerea președintelui de către Parlament

Mariana Durleșteanu a declarat, în cadrului unui interviu pentru trb.ro, că optează pentru alegerea președintelui de către Parlament. Totodată, aceasta a sugerat că, prin refuzul de a candida la postul de premier, a contribuit la declanșarea anticipatelor.

”Cred că modificarea Constituției, în 2000, cu referire la modalitatea de alegere a șefului statului a fost o decizie oportună și benefică pentru sistemul politic moldovenesc. Hotărârea Curții Constituționale, din 4 martie 2016, prin care s-a revenit la alegerea șefului statului prin vot direct, îmi provoacă nedumerire până în prezent. Președintele țării trebuie să fie ales de către Parlament”, a declarat Mariana Durleșteanu.

Mariana Durleșteanu a deținut funcția de ministru al Finanțelor între 2008-2009. Între anii 2005-2008, a fost ambasador al Moldovei în Marea Britanie. În 2009-2011 a fost Banker Senior la Banca Europeană pentru Reconstrucție si Dezvoltare. Din 2011 până în prezent activează în domeniul petrolier. În 2019, Mariana Durleșteanu a fost inclusă în topul Forbes România al celor mai influente femei..

Share this post